Oplevelser og aktiviteter i naturen året rundt
Liniefagsholdet på 2. årgang har været på overnatningstur til Svanninge bakker. Turens aktiviteter var organiseret som en 10-kamp imellem 3 hold - her er det ene hold på vej i fuld fart gennem en forhindringsbane sammen med en træstamme...
Velkommen til en hjemmeside om oplevelser og aktiviteter i naturen
Formålet med dette websted er at inspirere til oplevelser og aktiviteter i naturen året rundt - med særligt henblik på læring og på livsoplysning.

Friluftslivsuddannelsen.dk blev oprettet i efteråret 2006 for at samle undervisningsmaterialer, vejledninger og erfaringer til brug for undervisningen i friluftsliv på Den Frie Lærerskole i Ollerup - og forhåbentlig også til inspiration for undervisningen i friluftsliv på skoler landet over.

Webstedet bruges ikke længere i den daglige undervisning i friluftsliv - nu er det i stedet ambitionen at bruge det som en bred platform for formidling af almen inspiration og konkrete ideer til at komme lidt mere ud i naturen som en del af arbejds- og hverdagslivet i dagens Danmark.
 
I februar 2015 har vi rundet vi 236.000 besøg på siderne på friluftslivsuddannelsen.dk.

Aktuelt:

Her i 2015 er der planen, at jeg igen vil begynde at arbejde på denne side - i første omgang eksperimenterer jeg med at lave en form for naturdagbog, hvor jeg jævnligt fortæller om, hvad jeg oplever på mine daglige ture ud i naturen  - med henblik på at inspirere til at gå ud i naturen og med henblik på at beskrive og forklare noget af det man kan opleve derude året rundt.

Alle de materialer som vi har udviklet igennem årene i undervisningen i friluftsliv ligger her naturligvis stadigvæk frit tilgængeligt.Guide til www.friluftslivsuddannelsen.dk :


Menulinien i venstre side giver
en oversigt over de sider, som ligger på dette websted.

De 15 øverste sider - fra Fagbeskrivelse til Undervisningsforløb - er dem som vi aktuelt bruger mest i undervisningen, og som jeg tror vil være mest interessante for besøgende på webstedet.

Især Fagbeskrivelse kan anbefales, hvis man vil have et helhedsindtryk af, hvordan og hvorfor vi arbejder med friluftsliv i læreruddannelsen.

Nedenunder siden Undervisningsforløb ligger der 3 sider om filosofi, som jeg bruger til kurser i filosofi for lærere

Under siderne med filosofi ligger sider som er rettet til mere snævre målgrupper, er under opbygning eller fungerer som arkiv.

Hvis du har spørgsmål til siderne er du velkommen til at kontakte mig på naturnielzen@gmail.com

Du kan også henvende dig til Den Frie Lærerskoles kontor på 6224 1066 eller kigge ind på skolens hjemmeside http://www.dfl-ollerup.dk/

Ingvar Haubjerg Nielsen
Naturfagslærer
Den frie Lærerskole